Trekken en duwen (columnpilatie)

Trekken en duwen:

What was that? That was your life, mate. Oh. Heerlijk was dat….., niet?
Het grootste misverstand in het moderne zakenleven is geloven in de kracht van het moeras. Voor je het weet zit je een weekje in Zuid Portugal en ruik je aan ansichtkaarten, adem je stuiterballen met intuïtieve harmonie. Het is de paradox van de filerijder: hoe langer hij zijn voeten op de grond houdt, hoe meer hij hersenspinsels heeft van dolfijnenpennen en colbertjasjes.

Het is de kunst van vangen. Leg je kapstok maar eens op het bureau naast contradictio in terminis (en naast de knuppel). In het hoenderhok klopt je gefrustreerde hart nu eenmaal sneller van de ellende. Als tiener was je al een opgejaagde, non-stop orerende stressbal met chronische slapeloosheid. De zaak is dat je eet, bidt en bemint, anders is er geen zaak. Panta Rei.

Ga eens rechtop zitten in je stoel, je blote voeten op de grond. Denk nog even aan je creatieve achtergrond. Lees de brieven van kandidaten die al 25 jaar verkoper willen zijn bij Hardeman. L’etat, c’est toi. De kwaliteit van je brein – en van je status quo – is altijd in beweging. Leg nu je armen terug op je momentum en ontspan…….Sorry mate, that was it.

Voel de spanning in je rug. Hou dat even vast, tien seconden. Doorleef al die features, die benefits; die competitie en coöperatie. Focus is more important than effort . Of, zoals Heraklitus als zei: “Het is een mooie gedachte, maar je hele leven basketballen, dat is pas eentonig”.

Nothing has been done until you do it.

t.g.v. #blogboekborrel #bewegingindezaak 20 oktober 2010